nedeľa 8. marca 2015

Keď je už to MDŽ ...

... prijmite odo mňa zopár jarných kvietkov.   Prajem Vám peknú nedeľu a vydarený nastávajúci týždeň ... :)
Dnes je tento sviatok  oslavovaný oveľa menej ako kedysi ...  Pamätám na oslavy v minulosti ... hlavne v práci. Každoročne sme mali všetky ženy v tento deň slávnostný obed v závodnej jedálni. Tvyčajne to bol rezeň na celý tanier (vravelo sa, že ako dekel na šerbel ...  :))) prepáčte za výraz ) a zemiakový šalát.  K tomu kvietok a pekný darček ... Vždy niečo fajné vymajstrovali chlapci v podnikových dielňach ... Alebo to boli darčeky hodiace sa každej žene ... mladej do výbavy, vydatej do domácnosti ...  :)
Po obede, zákusku a káve nasledovala zábava, na ktorej sa už zúčastnilo aj pánske osadenstvo závodu.  Zvyčajne sa potom malo o čom rozprávať dva - tri týždne ...  :))))))


Tak všetko najlepšie ...  :)

4 komentáre:

  1. Krásné fotky,taky přeji hezký svátekMDŽ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och, Lauri, to sú nádherné fotočky! Si skvelá fotografka!
    A veruže doteraz sú v našej domácnosti tie socialistické darčeky k MDŽ. Uteráky, utierky, šáločky, poháre a rôzne mištičky, ešte dobre, že k tomu bol aj nejaký ten klinček :-)
    Včera v obchodoch boli všetky kvety vypredané, znamená to, že sa sviatok opäť vracia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, ďakujem za pochvalu ... :) Teší ma, keď sa moje fotky niekomu zapáčia ... keď mu urobia radosť ... tak ako mne ... :)
      Dnes sa MDŽ slávi skôr doma, v rodinách ... a to je dobre ... tak to má byť ... dodnes mám odložené nakreslené a vystrihnuté darčeky mojich detí, čo robili v škole a v škôlke ... Je to milé ... a to kostrbaté písmo ... to je najkrajšie ... :)))

      Odstrániť