štvrtok, 15. januára 2015

Pstruh na masle, pečený v rúre.

Pstruha  som vždy pripravovala na panvici ... Musí to byť panvica kvalitná, aby sa koža z ryby neprilepila o dno ...  Niežeby  som takú nemala ... ale zažiadalo sa mi pripraviť ho zdravšie.  Šupla som ho na pekáč ...   Všetci sme skonštatovali, že chutil skvele ...   :)))))


Budeme potrebovať:

Pstruhy ... l kus na jednu osobu ....
maslo
citróny
petržlenová vňať   (v tomto období z mrazáku)
soľ
provensálske korenie
timián
cesnak
olej na vymazanie pekáča

Pstruhy som najskôr dôkladne umyla a ešte dôkladnejšie vysušila papierovou utierkou.  Potom som ho nasolila zvonku i z vnútra.  Do brušnej dutiny som vložila kúsky masla, nakrájaný citrón a veľa petržlenovej vňate. Rybky som vložila do pekáča, ktorého dno som pofŕkala olejom. Po vrchu som ich posypala provensálskym korenim a čerstvým timiánom, obložila cesnakom.  Šúpaním sa nezaťažujte .... stačí prekrojiť na polovicu.  Nepodliate a neprikryté upečieme v rúre  190 stupňov, asi 30 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi, výborný je pokvapkaný výpekom a citrónovou šťavou.  Upečený cesnak stačí  vylúpnuť zo šupky .... je to pochúťka.
Prajem Vám  dobrú chuť ...   :)


7 komentárov:

  1. Voní až ke mě do kuchyně, skvělý recept mňam mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soni ... ďakujem za návštevu i milé slovká ... :)

      Odstrániť
  2. Mňam, to by som sa veru nedala 2 x núkať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam už sa dopekajú pstrúžiky podľa tohoto super receptu, za ktorý Vám ďakujem :) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vynikajuce, super recept. Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi šikovná tá Laura. Myslím, že aj inteligentná a príjemná. Podobný recept som si vymyslel aj ja pre zmenu v príprave pstruha a bol vynikajúci. Teraz zisťujem, že je v podstate podobný ako Váš. Prajem veľa šťastia.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vyborne chutilo vsetkym a robim iba z tohoto receptu dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť