štvrtok 28. augusta 2014

Kuracia bábovka

Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.


Budeme potrebovať :

700 g  kuracie mäso   (prsia, vykostené stehná)
100 g  šunka
1 pár údenej klobásky
100 g prerastenej slaniny
5+2  vajcia
150 g  strúhaný syr
podlľa chuti soľ, korenie, bylinky
bábovkovú formu

Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme šunku, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, šunkua ukončíme druhou polovicou mäsa.

Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.
Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.

Pokrm môžeme urobiť aj vo forme na srnčí chrbát ... vtedy dĺžku pečenia skrátime na 1 hodinu. 
Namiesto klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí, bude chutiť všetkým  ...  :)

1 komentár:

  1. Takové jídla mám nejradši, všechno do jednoho "hrnce" a strčit do trouby:-)))) Do bábovkové formy jsem ještě nedělala, ale dělám podobně do formy na chlebíček:-)))

    OdpovedaťOdstrániť